top of page

Arkanıza yaslanın, Destech Danışmanlık yanınızda

Pandemi ve global krizlerle yoğurulan dünyanın gelecekteki en büyük etkilerinden biri olarak beklenen stres ve kaygı bozuklukları dünyamızı beklenenden çok daha derin bir biçimde etkileyecek gibi gözüküyor. İşte bu bozulmalara direnenler ve ayakta kalanlar yeni dünya düzeninin birer parçası olarak kalacaklar.

Peki bundan nasıl kurtulacak ve nasıl başa çıkacağız. İşte size birkaç öneri;


- Günlük rutinlerinizi bozmayın.

- Spor ve dış gezilere fiziksel mesafenizi koruyarak mutlaka zaman ayırın.

- Özellikle size bir şeyler verebileceğine inandığınız insanlarla zaman geçirmenin yollarını arayın. (Yüz yüze olmasa da online sohbet ve webinarlar her zamankinden etkili)

- Etkili dinleme ile zenginleştirilmiş iletişime, empatiye ve çabaya önem verin. Böyle insanları ve grupları takip edin.

- Bastırılmış duygularınızı açığa çıkarın, dile getirin. Üslubuna dikkat edilerek söylenen her söz yerini bulur, unutmayın.

- Uzatmayın, kaygılı olan sadece siz değilsiniz, ama dinlemek zorunda da değilsiniz.

- İşlerin sorumluluğunu alın ama insanların değil. Herkes kendi hayatını yönetmek zorundadır. Sizler sadece fikir verebilirsiniz.

- Artan online iletişim ile bilgi kirliliği her zamankinden fazla, gerçekten neyin değerli olduğunu değerlendirmek için zaman ayırın.


Kaygıları bilgi ile yok edemezsiniz ama doğru bilgiyi doğru yerde kullanarak azaltabilirsiniz.



15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Ürküten Teknoloji ve Danışmanlık

Gelişen çağla gelen yeni ürünler ve biyolojik tehditler nedeniyle her geçen gün tedirginlik ve psikolojik çöküşler artmakta. Peki bunun...

Comments


bottom of page